Advies aan Company XYZ

Na een analyse over uw klantenportefeuille adviseren we u het gebruik van onderstaande producten en diensten in Accelerator, het platform van GraydonCreditsafe. Dit rapport toont u verder de resultaten van de analyse over uw portefeuille. Het geeft u inzicht in risico’s, kansen en data kwaliteit verbeteringen die wij voor u vonden.

Accelerator platform


Producten en diensten voor Company XYZ


Risico’s in uw portefeuille

Uw portefeuille bevat 994 klanten die uw aandacht vragen vanwege lage kredietscores, kredietlimieten die worden overschreden, kredietlimiet met een waarde van €0, betaaltermijnen die worden overschreden of geconstateerde Exceptions. Deze klanten worden getoond in de grafieken en tabellen in dit rapport.

Geografische verdeling van klanten met hoger risico:


Kredietrapporten
Wenst u meer inzicht in de klanten die worden uitgelicht, dan biedt in dit rapport u een link naar de specifieke kredietrapporten van GraydonCreditsafe.

Risicoscore

De Risicoscore voorspelt de kans dat er bij een bedrijf een financiële calamiteit plaatsvindt binnen een periode van 12 maanden. Deze kans is uitgedrukt in een percentage (probability of default) en GraydonCreditsafe vertaalt deze kans in de Risicoscore: een getal van 1 tot 100.

Onderstaande grafiek toont hoe uw klanten verdeeld zijn over de Risicoscore. Het is daarnaast afgezet tegen de volledige Nederlandse populatie.

Verdeling klanten over Risicoscores

De portefeuille van Company XYZ telt 431 klanten met een lage Risicoscore en dus een verhoogde kans op een financiële calamiteit. Bij een lage Risicoscore vindt GraydonCreditsafe het niet verantwoord om aan voorfinanciering te doen of adviseert zij om specifieke afspraken te maken met deze klanten, zoals deelleveringen. Bij een hogere Risicoscore ziet GraydonCreditsafe momenteel geen bezwaren om krediet te verlenen.


Focus op klanten met lage Risicoscore

U vindt hier een overzicht van de klanten in uw portefeuille met een hoger risico op een financiële calamiteit. In de tabel kunt u bedrijven filteren en exporteren naar een csv-bestand. Zo creëert u uw eigen overzichten om passende vervolgacties te ondernemen.


Monitoring
Maakt u gebruik van Monitoring van GraydonCreditsafe, dan wordt u voortdurend op de hoogte gehouden van veranderingen bij uw klanten. U zet de bedrijven in deze analyse eenvoudig in Monitoring door ze te exporteren naar een csv-file om die vervolgens te uploaden in de Monitoring omgeving van het Accelerator platform.

Risicoscore tov vorig jaar

Onderstaande grafiek toont de verdeling van uw klanten over de Risicoscore. Het toont u naast de huidige score ook de scores 12 maanden geleden.

Van de volgende klanten is de Risicoscore minimaal 10 punten lager dan 12 maanden geleden.


Kredietlimiet

De kredietlimiet geeft aan tot welk bedrag GraydonCreditsafe adviseert om maximaal afnemerskrediet te verlenen aan deze klanten. Onderstaande grafiek toont de verdelig van uw klanten over de kredietlimieten. Het wordt daarbij vergeleken met de verdeling van de totale markt.

Focus op klanten met een nul-limiet

De volgende klanten hebben een kredietlimiet met een waarde van 0 Euro.


Kredietlimiet tov vorig jaar

Onderstaande grafiek toont het aantal klanten per kredietlimiet categorie. U ziet zowel de huidige limieten als de limieten van uw klanten 12 maanden geleden.

De volgende klanten hebben een lager kredietlimiet dan 12 maanden geleden.



Kredietlimiet vs. openstaande posten

Onderstaande grafiek laat zien bij hoeveel klanten de openstaande posten een hogere waarde heeft dan het door GraydonCreditsafe geadviseerde kredietlimiet en welke waarde daarbij hoort.

De volgende tabel toont u uw klanten waarbij het kredietlimiet wordt overschreden.


Betaalgedrag

De DBT (Days Beyond Terms, dagen na termijn) geeft weer hoeveel dagen na de verstreken betalingstermijn uw klanten gemiddeld haar facturen betaalt.

Onderstaande tabel toont uw klanten met een hoge DBT.



Ledger Insights
Over 671 van uw klanten worden betaalervaringen gedeeld in de closed user groups van Graydoncreditsafe. Binnen het product Ledger Insights op ons Accelerator platform krijgt u realtime toegang tot deze betaalervaringen



Exceptions

Voor een betere risicobeoordeling, identificeert GraydonCreditsafe onregelmatige patronen bij bedrijven: de ‘Exceptions’. De volgende grafiek toont hoe vaak Exeptions zijn geconstateerd bij uw klanten.

Onderstaande tabel toont bij welke klanten de Exceptions zijn gevonden.


Groepsstructuur

Hoeveel bedrijven omvat de groepsstructuur van uw klanten?

Buitenlandse aandeelhouders

Een aantal klanten heeft aandeelhouders in het buitenland.

Exceptions in de groepsstructuur

De onderstaande Exceptions zijn geidentificeerd bij de bedrijven in de groepsstructuur van uw klanten.

Hier vindt u een overzicht van de bedrijven in de groepsstructuur van uw klanten en de bijbehorende Exceptions.


Kansen in uw portefeuille

In onderstaande grafiek ziet u in welke branche de klanten van Company XYZ zich bevinden en welke grootte deze bedrijven hebben. Alleen de grootste sectoren zijn hier weergegeven.


Prospects
Waardevolle prospects vindt u met een Klant-Markt Analyse. Aan de hand van deze analyse die is gebaseerd op kenmerken van uw klanten en de omzet die zij opleverden, ziet u in welke marktsegmenten u goed scoort. U ontvangt de selectiecriteria waarmee u de bedrijven uit deze marktsegmenten kunt downloaden in de Prospects tool van het Accelerator platform.


Prospects in het netwerk van uw klanten

Company XYZ heeft relatief veel klanten in “Gespecialiseerde werkzaamheden in de bouw” (SBI-43). Onderstaande tabel toont de klanten die bedrijven in het netwerk hebben die ook actief zijn in deze branche.


Verbetering data kwaliteit

Basis voor deze analyse is een data export van Company XYZ uit haar eigen CRM of financiële systemen. Deze klanten zijn gekoppeld met de GraydonCreditsafe database om inzichtelijk te krijgen wat hun kenmerken, scores en Exceptions zijn. Het resultaat van deze koppeling met de database wordt zichtbaar in de volgende grafiek.

Data Clean
Uw analyses en actiegerichte inzichten wilt u baseren op correcte en actuele data. Met Data Clean helpen wij u met het opschonen van uw klantenbestand.


Klik hier voor een overzicht van de 1088 duplicaten die wij aantroffen in het door u aangeleverde bestand.
Klik hier voor een overzicht van de 707 klanten die niet meer actief zijn.


Appendix

Overzicht risico’s

Dit is een samenvattend overzicht van uw klanten en de opvallendheden die bij hen zijn geconstateerd.