Danske konkurser i januar 2024: Stabile tendenser på trods af udfordringer

08/02/2024

I januar 2024 oplevede vi i Danmark en markant nedgang i antallet af virksomhedskonkurser sammenlignet med samme periode året før. Hele 407 virksomheder gik konkurs, hvilket repræsenterer en nedgang på 17% sammenlignet med januar 2023.

Chapter 1

Regionale variationer

Alle regioner i Danmark viste en nedgang i antallet af konkurser i januar. Især Nordjylland og Syddanmark markerede sig med betydelige fald. 

Chapter 1

Branche-specifik nedgang

Inden for bygge- og anlægsbranchen blev der noteret en markant nedgang på 22% i antallet af konkurser i januar sammenlignet med samme periode året før.

Nedgangen i konkurser i januar er en positiv indikation på økonomisk stabilitet og modstandskraft i dansk erhvervsliv. Det er opmuntrende at se en samlet nedgang i alle regioner, med særligt betydelige forbedringer i Nordjylland og Syddanmark. At bygge- og anlægsbranchen også oplever en nedgang i konkurser, er særligt lovende og antyder en øget stabilitet inden for denne vigtige sektor, udtaler Morten Kofoed-Larsen, Country Manager hos Creditsafe Danmark

Chapter 1

Konkursniveau

Chapter 1

Presskontakt

Morten Kofoed-Larsen

Morten Kofoed-Larsen, CEO

[email protected] · 2389 5544

Camilla Emring

Camilla Emring, PR Manager

[email protected] · +46 76 138 1142

Følge med i konkursudviklingen

Vi offentliggør konkurstallene i Danmark hver måned. Vi sender dig statistikken og et overblik over konkursudviklingen - helt gratis.