Antallet af konkurser i Danmark fra januar til september 2023 når det højeste niveau på fem år

02/10/2023

I september 2023 blev der registreret i alt 503 konkurser i Danmark, hvilket er en lille stigning i forhold til de 490 konkurser, der blev rapporteret samme måned i 2022. Dette indikerer en stigning på 3%.

På årsbasis har antallet af konkurser i Danmark nået 3.885 i løbet af dette år, hvilket svarer til en stigning på 8% sammenlignet med samme periode året før.

Morten Kofoed-Larsen, Country Manager for Creditsafe Denmark siger ”denne betydelige stigning understreger den udfordrende økonomiske situation, som virksomheder står over for, og vi har formentlig ikke set toppen endnu”. ”Det er også værd at bemærke, at dette er det højeste tal i løbet af de seneste fem år for den pågældende periode fra januar til september, hvilket tyder på, at økonomien befinder sig i en udfordrende fase.”

Antal konkurser januar til september 2019-2023

Diagram
Chapter 1

Konkurserne topper inden for engroshandel, detailhandel og byggebranchen

Engroshandel og detailhandel, herunder reparation af motorkøretøjer og motorcykler, er de brancher, der er hårdest ramt i september 2023, med i alt 87 konkurser. Bygge- og anlægssektoren er også hårdt ramt med 81 konkurser i samme måned.

Chapter 1

Hovedstaden stiger med 13%

Hovedstaden har den højeste stigning i antallet af konkurser med 288, hvilket er en stigning på 13% i forhold til året før. Omvendt har Midtjylland oplevet en nedgang på 12%, og Nordjylland har oplevet en nedgang på hele 42%. Også Sjælland og Syddanmark har rapporteret færre konkurser med henholdsvis 10% og en stigning på 22%.

Chapter 1

Sverige og Norge påvirkes af lignende tendenser

Mange brancher kæmper lige nu. Konkurserne fortsætter med at ligge på det højeste niveau i over to årtier, og lavkonjunkturen påvirker virksomheder i næsten alle brancher. For detailhandelen er stigningen på over 50% i løbet af 2023, hvilket medfører betydelige udfordringer


Henrik Jacobsson Henrik Jacobsson
Skandinavisk Direktør for Creditsafe

Situationen er ikke unik for Danmark. Også i vores nabolande Sverige og Norge er antallet af konkurser steget. Sverige rapporterede 607 konkurser, en stigning på 18% sammenlignet med september 2022, mens Norge oplever en stigning på 10% med 329 konkurser i samme periode.

Henrik Jacobsson, Skandinavisk Direktør for Creditsafe, udtaler: "Mange brancher kæmper lige nu. Konkurserne fortsætter med at ligge på det højeste niveau i over to årtier, og lavkonjunkturen påvirker virksomheder i næsten alle brancher. For detailhandelen er stigningen på over 50% i løbet af 2023, hvilket medfører betydelige udfordringer," siger Jacobsson afslutningsvis.

 

Chapter 1

Konkursniveau

Chapter 1

Presskontakt

Morten Kofoed-Larsen

Morten Kofoed-Larsen, CEO

[email protected] · 2389 5544

Camilla Emring

Camilla Emring, PR Manager

[email protected] · +46 76 138 1142

Følge med i konkursudviklingen

Vi offentliggør konkurstallene i Danmark hver måned. Vi sender dig statistikken og et overblik over konkursudviklingen - helt gratis.